De som betydde något

Fotobok om svenska artister De som betydde någotJessica Lunds ”De som betydde något” är ett samlarobjekt för dig som gillar svensk musik.

”Artistporträttets gängse konventioner utmanas här i inspirerande möten mellan fotograf och musiker. Boken är inte bara en konstnärlig betraktelse över den svenska popscenen mellan 2000 och 2014. Det är också fotografens högst personliga resa genom den musik som har betytt något för henne själv.”
Nils Ekblad

Författare och fotograf: Jessica Lund
ISBN: 978-91-637-7102-6
Formgivning: Patric Leo
Bandtyp: Inbunden
Genre: Konst
Tryckeri: Göteborgstryckeriet
Antal sidor: 168
Utgivningsdatum: 2015-11-03
Upplaga: 500


Köp boken

Boken köper du genom att skicka ett mail till mig, men den finns även hos välsorterade bokhandlare, bla på Fotografiska, Konst-ig, Hedengrens, NK i Stockholm, Stockholms fotoantikvariat, Centrum för Fotografi,  Antikvariat Insidan, Bengans i Stockholm,  PetSounds och Procenter. Releasefesten och vernissaget var på Berns den 3 november 2015.

Bilder av artister från fotoboken De som betydde något
”Jessica Lunds samling artistporträtt kan också ses som ett självporträtt av fotografen. Det är hennes musiksmak som är den röda tråden och väver samman personerna som presenteras i boken. Kopplingen till sina fotoobjekt är hennes egen och är helt unik. Jag tänker genast på Anton Corbijn, som också är en del av den kultur som hans bilder skildrar. Några foton är gjorda på uppdrag, flertalet andra är på hennes eget initiativ. Liksom en Alan Lomax dokumenterar hon en tidsperiod medan den pågår. Hon stannar tiden och höjer upp den, för att den inte ska tas för given. Dessutom har hon höga anspråk och gör en fotobok av bilderna. Helt emot vår tidsålders normer med selfies och på Instagram. Bilderna fångar också en tid i mitt eget liv. Några av personerna är vänner till mig. Jag blir starkt berörd av den självutlämnande titeln, De som betydde något.”
Love Antell

Jessica Lund, 41, arbetar som fotograf med bas i Stockholm sedan 1999. Hon är utbildad fotograf på Kulturama och journalist på Poppius. För ytterligare information, pressbilder och intervjuförfrågningar kontakta fotografen via formuläret.

Lyssna på Jessicas favoritspellista med alla artister ifrån boken.